Voor innerlijke kracht


Werkwijze


Hoogsensitiviteit

De manier waarop ik werk heeft alles te maken met mijn eigen hoogsensitiviteit en het belang dat ik hecht aan oprechte belangstelling voor de ander.
Ik stem me af op jouw essentie, door gebruik te maken van mijn eigen hooggevoeligheid.

Intuïtief weten we allen wat het beste voor ons is en wat bij ons past, alleen zijn we dit gevoel of helder weten soms kwijtgeraakt. Ik begeleid je bij het zelf ontdekken van wie je bent en wat je wilt, wat je hogere doel is in dit leven, op het gebied van werk, relaties, persoonlijke ontplooiing en intuïtieve ontwikkeling.

Je leert meer te luisteren naar de rijkdom van je hooggevoeligheid en deze op creatieve wijze vorm te geven in je leven. Tijdens de begeleiding maak je gebruik van creatieve technieken, zoals bijvoorbeeld tekenen, en is er ruimte voor oefeningen die je meer in contact brengen met je intuïtie.

Je intuïtie ontwikkelt zich spelenderwijze tijdens de begeleiding, waardoor je meer in contact komt met je diepere drijfveren en verlangens. Deze ga je vorm geven in je leven door keuzes te maken die bij je passen en die afgestemd zijn op wie je werkelijk bent.


Ingrijpende ervaringen

Soms zijn er ervaringen of levensgebieden die extra aandacht vragen en waar het goed voelt om iets langer bij stil te staan. In de coaching is er voldoende ruimte om deze ervaringen of levensgebieden de gewenste aandacht te geven en er op een intuïtieve en creatieve manier op af te stemmen. Dit kan met behulp van je beeldend vermogen, bijvoorbeeld door visualisatie, intuïtie oefeningen en creatieve expressie, bijvoorbeeld in de vorm van tekenen of schilderen. Ik maak gebruik van het gedachtegoed van Elisabeth K├╝bler-Ross en EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing) als er sprake is van een ingrijpende ervaring. Door de ervaring de aandacht te geven die nodig is, wordt deze verwerkt en krijgt deze een plaats in het leven. Door af te stemmen op je helder weten, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Het is dan gemakkelijker om de ingrijpende ervaring onder ogen te zien en te verwerken.

Mijn ervaring is dat het op deze manier benaderen van iets ingrijpends veel lichter is dan zonder gebruik te maken van je intuïtie. Hoogsensitiviteit is sterk gelieerd aan het ervaren van traumatische ervaringen. Door gebruik te maken van deze ingang komt er ruimte vrij voor een diepere afstemming op je intuïtie en op wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Er komt als het ware een zachte kracht vrij die helend werkt op jou en op je omgeving.

naar boven