Voor innerlijke kracht


Hoogsensitiviteit


Haal meer uit je hooggevoeligheid

Veel mensen zijn, soms zonder het te weten, (hoog)gevoelig. Dit betekent dat zij extra gevoelig zijn voor de indrukken en prikkels die vanuit hun omgeving (dit kan zowel de binnen- als de buitenwereld zijn) op hen afkomen.

De indrukken komen bij iemand die hooggevoelig is intenser en krachtiger binnen dan bij iemand die gemiddeld gevoelig is. Hierdoor raken mensen gemakkelijker uit hun evenwicht en kunnen zij het contact met zichzelf verliezen, juist omdat ze zo sterk zijn afgestemd op de ander.

Hooggevoelige mensen beschikken over een groot inlevingsvermogen en voelen de stemming en sfeer van andere mensen en van de omgeving goed aan. Soms zo goed, dat het voor hen moeilijk is om te onderscheiden wie wat nu voelt. Ze voelen als het ware van nature de wensen en verlangens van de ander haarfijn aan, waardoor het heel gemakkelijk voor ze is om hier aan te voldoen, of dit nu gewenst is of niet.

Leren onderscheiden welke gevoelens van jou zijn en welke van de ander is voor hooggevoelige mensen van groot belang. Dit geeft ruimte en kracht om een eigen weg te kunnen gaan en trouw te zijn aan eigen verlangens.


Hooggevoelige mensen zijn ook bijzonder gevoelig voor sfeer, muziek, literatuur en kunst. Hun behoefte om in de natuur te zijn is groot, ook al wordt deze niet altijd onderkend. Vanuit mijn eigen hooggevoeligheid stem ik af op wie jij bent en wat voor jouw wezenlijk is. Dit geeft ruimte om je eigen (hoog)gevoeligheid te onderzoeken en te ontdekken wat je wilt. Ik zie veelal mensen die - mede door hun hooggevoeligheid - iets ingrijpends hebben meegemaakt in hun leven en op zoek zijn naar een nieuw toekomstperspectief. Ik begeleid je bij het vatten van moed om iets nieuws aan te gaan en iets ingrijpends te verwerken. Vaak ontmoet ik mensen die op een kruispunt staan in hun leven, zich alleen en onbegrepen voelen en bang zijn voor de veranderingen die zich aandienen. Door af te stemmen op je drijfveren en talenten, deze te verbinden met je intuïtie en trouw te zijn aan je hooggevoeligheid en wat dit voor jou betekent ontstaat een nieuw toekomstperspectief. Ingrijpende ervaringen krijgen alsnog een plek, wat rust geeft, energie en kracht.


Hoogsensitiviteit en Intuïtie

Ik zie hooggevoeligheid dan ook als iets heel moois, als een verrijking van je leven, als je weet hoe je er het beste mee kunt omgaan. Het is als het ware een parel of een schat, die gaat stralen als je het koestert en geeft wat het nodig heeft. Afstemmen op je hooggevoeligheid is voor mij afstemmen op wie je bent en wat je wilt, zowel in je werk, hobby's als privĂ© leven. Ik begeleid je in het proces van zachtheid naar kracht, waardoor je jouw hooggevoeligheid optimaliseert en hooggevoeligheid en intuïtie samen vallen tot een helend geheel.

Iedere vorm van (hoog)gevoeligheid is bij mij welkom, of je er nu in je werk, in je thuissituatie of in je relaties en contacten met andere mensen tegen aan loopt. Juist bij een verandering van werkkring is het zeer belangrijk om af te stemmen op je intuïtie en een nieuwe richting te verhelderen en vorm te geven. Hooggevoeligheid is voor mij veel meer dan wat er in het algemeen onder wordt verstaan als men spreekt over HSP (Highly Sensitive Person). De verbinding met je intuïtie (hogere zelf) is precies wat het verschil maakt.

naar boven